Asiakaspalvelu 020 728 0550

Energiansäästölaskuri

Usein kysytyt kysymykset

Nykyaikaisen lämmitysjärjestelmän eli lämpöpumpun hyötysuhde on jopa kolme kertaa parempi. Tavallinen öljy- tai kaasukattila tuottaa alle 1 kWh energiaa yhtä tuotua kilowattia kohti. Lämpöpumput tuottava keskimäärin 3 kWh yhtä tuotua sähkökilowattia kohti. Johtopäätös on ilmeinen – lämpöpumppu on ehdottomasti paras tapa hankkia halpaa lämpöä ja käyttövettä.

Lämmityskattiloiden tekninen käyttöikä on melko pitkä, tyypillisesti 20–25 vuotta. Iän myötä voi ilmetä teknisiä vaurioita ja tällöin kattila joudutaan uusimaan toiminnan turvaamiseksi. Lämmityksen hyötysuhde on vanhoissa kattiloissa yleensä nykyaikaisia kattiloita heikompi. Näin ollen kattila uusitaan monesti myös taloudellisten seikkojen takia

Lämpöpumput soveltuvat pääosin kaikkiin vesikiertojärjestelmillä (patterit, vesikiertolattialämmitys, ilmalämmitys) varustettuihin taloihin ja kiinteistöihin. Etenkin sähkölämmitteisissä talouksissa omaa taloutta on helpompi ennakoida, sillä lämpöpumppujen avulla energiakulut jakautuvat tasaisemmin.

Ilma-vesilämpöpumpun toiminta perustuu erittäin yksinkertaiseen, hyvin tunnettuun periaatteeseen. Se toimii samalla tavoin kuin tavallinen jääkaappi.

Lämpöpumpun pääosat ovat kompressori, paisuntaventtiili ja kaksi lämmönsiirrintä (höyrystin ja lauhdutin).

Puhallin imee ulkoilmaa lämpöpumpun höyrystimen läpi. Kylmäaine höyrystyy ulkoilman osuessa höyrystimeen.

Kompressorissa kaasu puristetaan kokoon, jolloin sen lämpötila nousee. Sen jälkeen se virtaa edelleen lauhduttimeen talon lämmitysjärjestelmässä. Lauhduttimessa kaasu tiivistyy nesteeksi ja on taas valmis höyrystymään ja keräämään lisää lämpöenergiaa.

Tähän prosessiin käytetyn sähköenergian ja taloon siirretyn lämmitysenergian kausisuhde on noin kolme. Tämä tarkoittaa, että jos käytät nyt 15 000 kWh lämmitykseen ja käyttöveden tuotantoon, tarvitset lämpöpumpun asennuksen jälkeen enää 5 000 kWh.

Lämmönkeruunesteellä täytetyn keruuputkiston avulla kerätään aurinkoenergiaa, joka on varastoitunut syvälle kallioon, vesistön pohjaan tai muutama metri pintamaan alapuolelle. Neste kiertää keruuputkessa, ja maaperään tai vesistöön varastoitunut aurinkoenergia lämmittää sen.

Kun neste kulkee lämpöpumpun ohi, se kohtaa toisen suljetun järjestelmän. Tämä sisältää kylmäainetta, joka höyrystyy hyvin alhaisessa lämpötilassa.

Kompressori nostaa suurella paineella kylmäaineen lämpötilaa huomattavasti. Lauhduttimen avulla lämpöenergia siirretään talon lämmitysjärjestelmään.

Samalla kylmäaine tiivistyy nesteeksi ja on jälleen valmis sitomaan lämpöä ja höyrystymään.

Teemme yhteistyötä ainoastaan alan laadukkaimpien ja johtavien tuotemerkkien kanssa. Bosch on kansainvälinen teknologiayritys, joka on edustettuna jo 150 maassa. Viimeisen viiden vuoden aikana Bosch on investoinut yli 21 miljardia euroa tutkimukseen ja kehitykseen.

Boschin nykyaikaiset lämpöpumput ovat erittäin kestäviä ja luotettavia. Niiden tekniikka perustuu yli 100 vuoden kokemukseen lämmityksestä.

Energiaremontin kesto on tyypillisesti 1-3 päivää. Mikään omakotitalon energiaremonteista ei vaadi erillisiä asumisjärjestelyitä: voit siis olla koko remontin ajan kotonasi.

Teemme työt omalla porukallamme. Työllistämme tällä hetkellä yli 100 työntekijää. Kaikki asentajamme ovat Tukesin hyväksymiä, Boschin valtuuttamia ja kouluttamia suomalaisia kylmäalan LVI-asentajia.

Kyllä voit. Vuonna 2020 kotitalousvähennystä voi hyödyntää työnosuudesta 40%, aina 2 250 euroon asti per henkilö ja 4 500 euroon asti samassa taloudessa asuvia puolisoita kohden.

Voit lukea kotitalousvähennyksestä tarkemmin seuraavilta sivuilta:

Kotitalousvähennyksen lomake 2020
Vero.fi kotitalousvähennys
veronmaksajat.fi/kotitalousvahennys