Asiakaspalvelu 020 728 0550

Energiansäästölaskuri

Muita artikkeleita

Öljylämmityksen-vaihto

Suomen Vesitekniikka – 17.05.2017


Kahden lapsensa kanssa Lahdessa asuvat Antti ja Riina vaihtoivat öljylämmityksen nykyaikaiseen lämmitysmuotoon. Öljylämmityksen vaihto perustui kustannussäästöihin ja ekologiseen ajatteluun.

Öljylämmityksen vaihto ilma-vesilämpöpumppuun

Pariskunta on asunut vuonna 1976 valmistuneessa puutalossaan nyt noin kolmen vuoden ajan. Aiemmin taloon on tehty käyttövesiremontti ja nyt myös lämmönlähde päätettiin uusia.

– Öljylämmityksen tilalle tuli uusi ilma-vesilämpöpumppu, Antti kertoo.

Tärkeimmät syyt remontin toteuttamiselle olivat ekologisuus ja kustannussäästöt. Öljylämmitys oli toiminut hyvin, mutta nykyaikaisempi ilma-vesilämpöpumppu oli selkeästi taloudellisempi ratkaisu.

– Öljyn hinta oli aika korkealla ja aloimme selvittämään muita vaihtoehtoja lämmitykselle, Antti muistelee.

Öljylämmityksen vaihto

"Pystyin luottamaan siihen, että öljylämmityksen vaihto sujuu hyvin."

Kun Antti ja Riina miettivät lämmönlähteen vaihtamista, oli Suomen Vesitekniikka kartoittamassa asuinalueen tilannetta. Kaikki lähti liikkeelle maksuttomalla kartoituskäynnillä.

– Etsiskelin myös Googlesta tietoa ja myös muista yrityksistä otettiin meihin yhteyttä. Vesitekniikan edustaja tarjoutui tulemaan paikan päälle kertomaan lisää asioista ja niin homma lähti etenemään.

Tapaamisen jälkeen selvisi, että Antilla oli tuttuja töissä Vesitekniikalla. Positiiviset palautteet ja kavereiden suositukset saivat Antin ja Riinan vakuuttuneeksi – lämmönlähde päätettiin ottaa Suomen Vesitekniikalta.

– Remontti sujui oikein mallikkaasti ja kesti kaksi päivää. Vanha öljykattila ja poltin väistyivät ilma-vesilämpöpumpun tieltä. Pumpun sisäyksikkö asennettiin pannuhuoneeseen ja ulkoyksikkö talon seinään, Antti muistelee.

– Työn jälki oli kyllä siistiä. Myyjistä asentajiin kaikki työntekijät olivat tosi kohteliaita ja ammattitaitoisia. Sain monta kertaa vastauksen kysymykseen jo ennen kuin ehdin edes kysyä, Antti naurahtaa.

Öljylämmityksen vaihto

Säästöä syntyy ja talo pysyy lämpimänä

Jo puolen vuoden jälkeen kaivattuja kustannussäästöjä on alkanut syntymään.

– Nyt kun öljykulut ovat lähteneet pois niin kyllä tässä ollaan jo plussan puolella. Lisäksi iso plussa ilma-vesilämpöpumpussa on sen vähäinen huoltotarve. Öljykattilan huolto oli tehtävä vuosittain, Antti muistelee.

Myös kovien pakkasten aikana uusi lämmönlähde on pitänyt talon lämpimänä. Antti on valmis suosittelemaan Vesitekniikkaa myös muille.

– Lämpöä on riittänyt hyvin koko talven yli. Kuuden vuoden asennustakuu vaikutti myös ostopäätökseemme. Takuusta tulee turvallinen tunne – jos jotain sattuisi käymään, niin ei mene korjaukset omasta pussista.

– Parille kaverille olenkin jo suositellut Suomen Vesitekniikkaa. Ei ole moitteen sijaa, Antti kertoo lopuksi.